מדוע כל כך חשוב המחקר להקמת עסק מניב?
כיום ניתן לראות מאות אלפי אתרים שמציעים כל מיני שירותים באינטרנט שנעים על כל סוגי הנישות בעולם ואין מוצר שלא ניתן למצוא במגוון של מחירים משתנים. לרוב המחשבה הטבעית שמגיעה לראש שלנו כאשר אנחנו חושבים להקים כל עסק מניב באינטרנט, זה "איך אני יכול לבנות משהו כאשר יש תחרות כל כך גבוהה?".
השאלה הזאת היא בהחלט במקום והתשובה הנכונה ביותר לשאלה הזאת תיגע תמיד במחקר. אם אנחנו נדע לעשות מחקר בצורה נכונה, אין שום סיבה שבעולם שלא נוכל למצוא נישה או מגוון של מוצרים לשווק בתוך הים של ההזדמנויות שקיימות שם בחוץ - ותאמינו לי, זה ים :-)
אז איך בכלל ניגשים בצורה נכונה למחקר ומהן השאלות הנכונות שאנחנו צריכים לשאול כדי לדעת שאנחנו במסלול הנכון. מהראיה שלי, מחקר טוב תמיד יתחיל מהמקום של סוג העסק שאליו אנחנו מכוונים. יצא לי לדבר איתכם הרבה על סוג העסק של תוכניות שותפים, אך חשוב לי שתכירו גם פלטפורמות נוספות לעסקים באינטרנט. למשל:
1. אתר חנות - אתר שבו אתם מסתמכים על פורמט דרופשיפינג, מה שאומר שאתם מוצאים נישה ומוצאים ספק של אותם המוצרים של הנישה במחיר עלות. אותו בספק מנהל את המחסן אצלו ויכול לשלח את המוצרים ישירות ללקוחות שלכם. מה שאומר שאתם לא צריכים לנהל שום מחסן ולא להתעסק כלל עם שילוח המוצרים, מה שמקטין באופן משמעותי את רמת הסיכון שלכם בעסק.
2. אתר שירות: מיקור חוץ שמעתם? יופי, אז אתם מבינים שאתם בכל רגע נתון יכולים להשתמש בכישוריהם של אנשים אחרים לעבודות שאין לכם יכולת בהן. במקרה של אתר שירות, אתם יכולים לנהל למשל אתר של מעצבים גרפים ללא שום ידע בעיצוב גרפי. כל העבודות אשר יגיעו לאתר יופנו ישר למיקור חוץ שכמובן יאפשר מרווח הכנסה נדיב לכיס שלנו.
נחזור לנושא של המחקר, אז אחרי שבחרנו את הפלטפורמה של העסק שלנו אנחנו יכולים להתחיל לחקור על מיקרו נישות שיכולות להיות פוטנציאליות. טיפ חשוב: אל תלכו על המובן מאליו, תגעו בנישות לא קונבנציונאליות ותראו אם יש להן ביקוש דרך כלי מילות המפתח וגוגל טרנדס.
המטרה של הפוסט הזה היא לא ללמד אתכם מחקר, אלא לגרום לכם להבין שיש הזדמנויות בחוץ והדרך הטובה ביותר למצוא אותן זה להיות מפוקסים. השלב הבא אחרי שמצאתם איזושהי מיקרו נישה זה לראות שהיא עומדת בפרמטרים האלו:
1. יש תנועה מספקת על מילות המפתח שעוטפות אותה. (1000+ חיפושים על מדויקת)
2. רמת התחרות על אותן מילות המפתח היא סבירה. (אני מודד לפי מרקט סמוראי פר מילת מפתח)
3. ביקוש למוצרים. (ניתן לראות מתחרים בPPC מה שמראה על ביקוש של השוק)
שאלו את עצמכם מספר שאלות וחקרו כדי לקבל אליהן תשובות:
- האם אלו מוצרים שירכשו שוב ושוב או מוצרים חד פעמיים?
- האם המוצרים דורשים יחס מיוחד של טיפול?
- האם אלו מוצרים ללא מותג שמתחרים במוצרים עם מותג?
- מה המחיר שאני יכול להציע לעומת המתחרים?
- מה הוא הערך המוסף שאני יכול לתת באתר כזה?
לאחר שעניתם על כל השאלות הללו נסו ממש לבנות אפיון של איך האתר יראה ואיך אתם מתכוונים לגרום לו לגדול. תחשבו ממקום חברתי, שיתופי. כל האינטרנט השתנה בשנים האחרונות והדרך הטובה ביותר לבנות היום עסק, היא דרך אנשים. לבנות קהילה מסביב לאתר עסק שלכם זה הדבר הנכון ביותר היום. איפה שיש שיחה לרוב היו אנשים שיחשפו לכל מה שיש לכם להציע.
לכן, לרוב כל האתרים שלי מלווים עם בלוג שמדבר על כל הנושאים של אותה הנישה. זהו דבר שבאופן טבעי מושך עניין של הנישה ושיח בינם לבין עצמם. בלוג גם הרבה פעמים יוצר את הרושם שמדובר באתר שגם רוצה לתת ערך אמיתי ולא רק למכור.
זכרו שבזמנים האלה הלקוח הוא לא רק צודק אלא הוא המחליט, הוא יודע בדיוק איפה לחפש והוא בוחר בסופו של דבר את השירות שהוא רואה לנכון. ולכן אנחנו צריכים לשדר את המסר המושלם של עסק רציני שמכיר לעומק את הנישה שהוא מייצג.
מילים אחרונות, לבנות עסק באינטרנט זה תהליך ומחקר זה החלק ללא ספק החשוב ביותר בתהליך הזה מכיוון שהוא יקבע עם יש סיכוי לעסק או לא בטווח הקרוב והרחוק. תחשבו כמה כסף אתם משקיעים בבנייה, לא חבל לדעת שלאחר השקעה כל כך גדולה פספסתם ברמת המחקר?
מחקר טוב = עסק עם פוטנציאל אמיתי
שאלות?